top of page
olan bir oda

Sıkça Sorulan Sorular

Merak Edilenler

Kartal Psikolog ve Pendik Psikolog Psikolojik Danışmanlık

Psikoloğa gitmeye ihtiyacım olduğuna nasıl karar vereceğim?

Zaman zaman hayatın olağan akışında değişiklik gösterebilecek durumlar yaşanır. Birey bu süreçte olağan dışı olan durumlarda kendi baş etme becerilerinin yetersiz kalabildiği durumlar olabilmektedir. Kimi zaman çaresiz hissedip kimi zaman da kararsız hissedebilmektedir. Nitekim bu soruda bile aslında temel nokta karar vermekte zorlandığımızdır. Peki bu konuda karar vermemizi engelleyen süreçler neler olabilir? Hayatınızda bu gibi konularda sıklıkla böyle bir durumla karşılaşıyor ve çıkılmaz bir yolun sonunda hissediyorsanız kendiniz için bir adım atma zamanı gelmiştir.

Terapi sürecim için kaç seans gelmeliyim? 

Psikoterapi süreci ile ilgili olarak danışanlar kendi süreçleriyle ilgili olarak net bir yol haritası görmek istemektedirler. Her ne kadar bu durum danışan açısından haklı bir gerekçe oluyor olsa da psikoterapi süreci ile ilgili olarak sürecin net bir şekilde belirtiliyor olması mümkün olmamaktadır. Her bireyin kendi sürecine dair hızı farklı olabilmektedir. Değişim ve dönüşüme ait bir süreç danışanın hızından hareketle ortaya çıkan bir sonuç verebilmektedir. 

İlaç yazıyor musunuz?

Hayır. Psikolog/Psikolojik Danışman hiçbir şekilde ilaç yazmamaktadır. Herhangi bir ilaç tavsiyesinde bulunamaz. Sağlıkla ilgili oluşabilecek tüm farmakolojik tedavi yetkisi hekimlere aittir. Ancak gerekli durumlarda Psikolog/Psikolojik Danışman, danışanı yaşadığı sorunla ilgili hekime yönlendirebilir.

Anlattıklarım bir başkası ile paylaşılır mı?

Psikolojik Danışma etik kurallarının en temelinde yer alan gizlilik prensibine istinaden danışanın vermiş olduğu bilgiler hiçbir şekilde diğer kişilerle paylaşılmamaktadır. Ancak danışanın kendisine veya bir başkasına zarar vermesi durumunda bu gizlilik bozulmaktadır. Bu durum ilk seansta psikolojik danışma yapılandırma sürecinde danışanla konuşularak ifade edilmektedir.

bottom of page